Tariven voor coaching

Coaching is een meerwaarde voor je leven, maar brengt ook de nodige kosten met zich mee. Om meteen met de deur in huis in huis te vallen: coaching betaal je in principe zelf. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om je coachtraject (deels) vergoed te krijgen, bijvoorbeeld als er een link is met werk of gezondheid.

Veel bedrijven willen hun werknemers vitaal en gelukkig zien, want dat komt de productiviteit ten goede. Coaching is vergeleken met andere vormen van persoonlijke ontwikkeling relatief goedkoop en effectief voor bedrijven. Vraag je HR-manager, leidinggevende of directeur dus naar de mogelijkheden. Heb je last van overspannenheid of een (dreigende) burn-out, dan is de bedrijfsarts ook een goede ingang.

 

Binnen de afspraken die worden gemaakt in een coaching traject kan worden gekozen voor losstaande coachsessies of voor een compleet pakket aan diensten. De tarieven voor coaching zijn over het algemeen te verdelen tussen tarieven voor particulieren en tarieven voor bedrijven. Een oriënterend gesprek is veelal vrijblijvend maar kan veel helderheid geven over de verwachtingen van beide partijen.

Particulieren coach ik tegen een kortingstarief van €75,- incl. BTW, dit om coaching voor deze doelgroep betaalbaar te houden. Sessies duren 60 minuten en de coachee heeft de mogelijkheid om naast de coachsessies ook telefonisch contact met de coach te onderhouden. Het zakelijk tarief van €125,- excl. BTW per sessie is van toepassing wanneer ik factureer aan een bedrijf of organisatie en er een offerte gemaakt moet worden.

Tarief Particulier (inc. BTW) Bedrijven (excl. BTW)
Losstaande coachsessie (60 min.) € 75 € 125
Losstaande coachsessie (90 min.) € 100 € 175
Pakket Basis € 480 € 625
Pakket Uitgebreid € 595 € 750
Pakket Tit Fit € 725 € 875